Vrouw ontdekt zelfgemaakt explosief onder haar auto in Valkenswaard

29 december 2017 om 15:24 • Aangepast 20 november 2020 om 19:28
nl
Een vrouw heeft vrijdagochtend onder haar auto op de Kerstroosstraat in Valkenswaard flessen met een onbekende vloeistof en een Cobra 6 - zwaar illegaal vuurwerk - ontdekt. De politie spreekt van een zelfgemaakt explosief.
Profielfoto van de Bekker PeterProfielfoto van Karin Kamp
Geschreven door
de Bekker Peter & Karin Kamp

"Ik hoorde donderdagnacht na mijn nachtdienst al glasgerinkel buiten", vertelt de eigenaar van de auto. "Ik zag toen niks. Maar mijn vriendin ontdekte de kapotte flessen samen met het vuurwerk toen ze deze vrijdagochtend met de auto naar haar werk wilde gaan. Het vuurwerk was aan de flessen vastgemaakt." 

De man vermoedt dat in de flessen benzine heeft gezeten, maar dat moet nog worden onderzocht. Voor hem is het zeker dat degene die dit gedaan heeft de bedoeling had de auto in vlammen te laten opgaan.

'Direct gevaar voor maker en omwonenden'
Een explosievendeskundige kwam ter plaatse om de flessen te onderzoeken. De straat werd afgezet. "Ik zag direct dat het om een zelfgemaakt explosief oftewel geïmproviseerd vuurwerk ging. Het is altijd maar de vraag welke materialen zijn gebruikt. Er was direct gevaar voor de maker en voor de omwonenden. De bouwsels zijn vaak instabiel”, aldus de deskundige. 

Tot ontploffing gebracht
De Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EOD) heeft het projectiel uit elkaar gehaald. De politie onderzocht het op bruikbare sporen. Het vuurwerkexplosief is daarna even verderop tot ontploffing gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.