Vrachtwagens die er niets te zoeken hebben niet meer welkom in Geertruidenberg: 'Goede zaak!'

GEERTRUIDENBERG - Vrachtwagens die er niet per se hoeven zijn, worden binnenkort geweerd uit Raamsdonksveer, Raamsdonk en Geertruidenberg. De gemeente Geertruidenberg verwacht dat het verbod begin 2018 in kan gaan. De maatregel moet de overlast van sluipverkeer voor de dorpsbewoners verminderen.

Sluipverkeer door de dorpen is die bewoners al lange tijd een enorme doorn in het oog. Bepaalde straten die nu erg populair zijn als sluiproute, zijn straks verboden gebied voor vrachtwagenchauffeurs die geen bestemmingsverkeer zijn. Het verbod gaat onder meer gelden in de Luiten Ambachtstraat in Raamsdonk. Een bewoner van die straat: "Dat is een goede zaak! Vooral in de spits, zo tussen vijf en zes uur, kun je de straat hier nu amper oversteken."

'Natuurlijk erg blij'
Het Platform Raamsdonk denkt al langere tijd mee over oplossingen om het probleem van het sluipverkeer, auto's en vrachtwagens, te tackelen.

Cees Melis van het platform reageert verheugt op de aangekondigde maatregel. "Natuurlijk zijn we daar erg blij mee! Als de A59 vaststaat worden de wegen door de dorpen als doorgaande weg gebruikt. Een verbod voor vrachtwagens zou perfect zijn."

Verbodsborden in een flink aantal straten in Raamsdonksveer, Raamsdonk en Geertruidenberg moeten vrachtwagenchauffeurs straks duidelijk maken dat ze niet langer welkom zijn. Chauffeurs die kunnen aantonen dat ze binnen de gemeentegrenzen moeten zijn, mogen wel doorrijden. Melis heeft er vertrouwen in dat de maatregel gaat werken: "Ik mag aannemen dat er dan ook echt gecontroleerd en gehandhaafd gaat worden."
Meer over dit onderwerp:
sluipverkeer a59 geertruidenberg
Deel dit artikel: