Bosschenaren gaan cel in omdat ze dronken man pestten en probeerden te beroven

DEN BOSCH - Twee mannen uit Den Bosch gaan de cel in, omdat ze een man op een treinstation intimideerden, pestten en geld van hem probeerden af te troggelen. Een 29-jarige man heeft hiervoor anderhalf jaar celstraf, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, gekregen. Zijn 31-jarige plaatsgenoot tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk.

Het slachtoffer was in maart dit jaar op het centraal station van Den Bosch. Toen de mannen erachter kwamen dat hij dronken was en weinig weerstand bood, besloten ze hem geld afhandig te maken. Ze gingen met het slachtoffer naar een pinautomaat en dreigden hem ‘kapot te maken’ als hij geen geld zou geven.

De pinner kreeg klappen in zijn gezicht en werd met een scherp voorwerp in zijn been gestoken. Het slachtoffer wist enkele politieagenten te waarschuwen. Die hebben het duo direct aangehouden.

Tweetal ontkent
De Bosschenaren ontkennen dat ze de man gestoken en geslagen hebben. Ook zeggen ze dat ze hem geen geld probeerden te stelen. De rechtbank vindt dat hier wel voldoende bewijs voor is.

De 29-jarige man heeft een hogere straf gekregen, omdat uit bewijs bleek dat hij daadwerkelijk geweld heeft gebruikt. Dit kon bij de ander niet bewezen worden. Ook moeten beide mannen een schadevergoeding van ruim 1900 euro betalen aan het slachtoffer.

 

Meer over dit onderwerp:
den bosch diefstallen mishandelingen rechtszaken
Deel dit artikel: