In het donker hardlopen tijdens de Night Run: ‘Het heeft iets knus’

29 december 2017 om 21:21 • Aangepast 20 november 2020 om 19:27
nl
Het is vrijdagavond koud en donker in Bergen op Zoom. Maar niet voor de lopers die mee doen aan de Night Run. Ze renden 5 of 10 kilometer. En omdat het pikkedonker was, hadden alle deelnemers een feestelijk lampje op hun voorhoofd gemonteerd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Voor de toeschouwers was het bikkelen, maar de lopers zelf leken nergens last van te hebben. Dat kwam vooral door de uitgebreide warming-up.

Wachten op privacy instellingen...

De organisatie deelde lampjes uit, maar vroeg de deelnemers ook om zoveel mogelijk met het thema mee te denken. En dat deden mensen. De een had een reflecterend hesje aan, de ander had een lichtgevende bril op. Een enkeling had wat kerstlichtjes om zich heen gedrapeerd.

Wachten op privacy instellingen...

Runnersworld Bergen op Zoom organiseert de loop voor de derde keer, ieder jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw. “Om het jaar feestelijk af te sluiten”, legt Maykel Hereijgers van de organisatie uit. Volgens hem verloopt de avond goed en zijn er ongeveer net zo veel deelnemers als vorig jaar. “En het weer zit mee”, zegt hij.

Wachten op privacy instellingen...

De meeste deelnemers komen met een lach de finish over. “Ik heb het helemaal niet koud gehad”, zegt een loopster bijna verbaasd. Ze heeft genoten van het loop. “Zo in het donker, dat heeft toch iets extra’s”, zegt ze. “Iets knus”, vult een ander haar aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.