Feest na Trekkertrek in Etten-Leur loopt uit de hand: 'Eén groep verpest de sfeer'

ETTEN-LEUR - Een feest na afloop van Indoor Trekkertrek in Etten-Leur is vrijdagavond stevig uit de hand gelopen. Dat gebeurde rond halftien in een manege aan de Sander.

De sfeer bij het feest, waar nog enkele honderden bezoekers aanwezig waren, was grimmig. Er was al meerdere keren gevochten, volgens de politie.

Opstootje
Rond halftien kreeg de politie melding van een vechtpartij bij de manege. Beveiligers kregen het opstootje niet onder controle en schakelden de politie in.

Agenten vormden samen met beveiligers een linie en vroegen de bezoekers te vertrekken. Bezoekers die dat weigerden, zijn van het terrein verwijderd. Daarbij werden volgens de politie ook vier honden ingezet en is er geweld gebruikt.

Sfeer verpesten
“Het was wel een domper dat we het geslaagde evenement op deze manier moesten afsluiten”, zegt een woordvoerster van de organisatie. Bij het evenement waren zo’n 2300 bezoekers aanwezig.

De sfeer was volgens de organisatie over het algemeen goed. “Natuurlijk waren er wel wat kleine incidenten, maar die zijn door de beveiligers in de kiem gesmoord. Dat hoort erbij.”

Aan het einde van het evenement zou een groepje van ongeveer vijftien man zich vervelend hebben gedragen en is er een opstootje ontstaan. “Het is super jammer dat één groep de sfeer verpest. Daar is de politie voor opgeroepen. Die hebben - omdat het al tegen sluitingstijd liep - de leiding overgenomen en het terrein ontruimd”, vertelt ze.

Dat enkele bezoekers met harde hand zijn verwijderd, viel volgens haar wel mee. “Het leek allemaal groter dan het was.”

Niemand opgepakt
Er is niemand aangehouden. Bij de politie zijn nog geen aangiften gedaan. Ook is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt.

Meer over dit onderwerp:
etten-leur 112 honden vechtpartijen trekkertrek
Deel dit artikel: