Politie onderzoekt oorzaak grote brand bij tapijthandel Boxmeer

BOXMEER - De politie onderzoekt de oorzaak van een grote brand, die maandagmorgen een opslagloods in Boxmeer in de as heeft gelegd. Volgens een woordvoerster is hier aanleiding voor, maar ze kon er niet verder op ingaan. Het vuur is mogelijk aangestoken. In de loods aan de Sint Anthonisweg lagen betonmortelfabrikaten en allerlei andere materialen.

Het vuur brak tegen drie uur uit. Zeven brandweerwagens werden ingezet.

Aanvankelijk werd gemeld dat het pand bij het Boxmeers Tapijthuis hoorde. Dit is dus niet het geval. De tapijtzaak zelf en het hiernaast gelegen filiaal van Gamma Bouwmarkt werden door de brandweer gespaard.
Treinverkeer lang gestremd
Het treinverkeer van en naar het naburige station in Boxmeer was tot halftien gestremd. Dit kwam, omdat onder meer over de overweg een kilometerslange slang moest worden gelegd, om bluswater uit de Maas te kunnen halen.

De brandweer is tot tien uur bezig geweest met het nablussen en het gecontroleerd laten uitbranden van de puinhoop. Door de brand moest een gebied rondom de tapijthandel worden afgezet. tweet:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/947657058580680704]

Omwonenden geëvacueerd
De brandweer heeft een aantal omwonenden tijdelijk uit hun woning gehaald. Dit zou voornamelijk vanwege de rook zijn geweest, want de woningen liepen geen gevaar. Voor twee mensen is opvang geregeld. Ze mochten pas terug toen de brandweer de huizen heeft gecontroleerd.[tweet:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/947664548701581312]

Meer over dit onderwerp:
boxmeer branden sint anthonisweg