Onderzoek naar neergeschoten verdachte en politieoptreden in Roosendaal

ROOSENDAAL - De rijksrecherche is een onderzoek begonnen naar de neergeschoten verdachte en het bijbehorende politieoptreden in Roosendaal. Tijdens de nieuwjaarsnacht schoot de politie de man neer, omdat hij zou hebben gedreigd met een vuurwapen.

De verdachte is ondertussen geopereerd en buiten levensgevaar, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. Verder is er niet veel bekend over de gesteldheid van de man.

LEES OOK: Politie schiet vluchtende verdachte neer in Roosendaal

De rijksrecherche is een onderzoek begonnen naar wat er zich heeft afgespeeld in Roosendaal. Tijdens nieuwjaarsnacht kreeg de politie zo rond halfvier een melding dat er met een vuurwapen werd gedreigd. Dat gebeurde bij een huis aan de Kaldonksestraat.

Toen de politie aankwam op het adres, ging de verdachte ervandoor. Een agent loste een waarschuwingsschot.

Geschoten in de tuin
De verdachte vluchtte de tuin in. Daar werd er door de politie op de man geschoten. De verdachte moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens de woordvoerder van het OM is hij ondertussen aan zijn verwondingen geopereerd.

Wat gebeurde daar?
Het onderzoek van rijksrecherche moet onder andere uitwijzen of de agenten hun dienstwapen correct hebben gebruikt. Dat onderzoek kan een paar maanden duren. Het OM geeft aan dat ze de resultaten willen afwachten en dan pas uitspraken doen over de schietpartij. Tot die tijd blijven zij de neergeschoten man als verdachte én als slachtoffer zien.

Deel dit artikel: