Stormchaser Paul is in de ban van de storm: 'Ik word blij van harde windstoten'

DEN BOSCH - Stormchaser Paul Begijn uit Den Bosch kon zijn lol niet op. Terwijl de ene na de andere stormwaarschuwing voorbij kwam, ging hij woensdagmiddag juist op pad. Met twee vrienden ging hij naar een stormvloedkering in Zeeland. Want een storm als deze liet zijn hart sneller kloppen.

“Rond twee uur komt het hoogwater en dan is de storm heftig. We hopen spectaculaire beelden te kunnen maken”, zei Paul vooraf over zijn plannen.

LEES OOK: Storm zorgt voor problemen: omgewaaide bomen in de hele provincie

Paul was al sinds dinsdagmiddag in de ban van de storm. Hij checkte bijna non-stop met welke snelheden de wind door Nederland raast. “Vannacht waren de windstoten hevig. In Volkel is een snelheid van 90 kilometer per uur gemeten en in Woensdrecht 93 kilometer per uur.”

Bomen gaan snel om
De Bosschenaar werkt voor Natuurmonumenten en was dinsdagochtend nog druk met de problemen die de storm veroorzaakte. “Omdat het veel geregend heeft de afgelopen dagen, is de bodem verzadigd en ontwortelen bomen sneller. Vandaar dat er zoveel bomen omwaaien.”

Paul mag dan zelf het gevaar opzoeken, hij vindt dat anderen dat juist niet moeten doen. “Wij waarschuwen ook dat mensen niet naar het bos moeten komen.”

 

Meer over dit onderwerp:
storm stormchasers paul begijn den bosch bomen
Deel dit artikel: