Twee studenten krijgen gratis woonruimte in Tilburg, maar moeten wel bejaarden helpen

TILBURG - Het is voor een student een hels karwei om een kamer te vinden, laat staan voor een zachte prijs. Twee studentes in Tilburg zijn erin geslaagd om gratis woonruimte te vinden, helemaal gemeubileerd, op een paar minuten van de universiteit. Maar, daar staat wel iets tegenover.

De jonge vrouwen van 19 en 22 zagen vorige week een advertentie van thuiszorgorganisatie Meetingcare. Daarin werd gratis woonruimte aangeboden in serviceflat de Duynsberg aan de Indigolaan in Tilburg én een EHBO-cursus. Die cursus is er niet voor niets. “De studenten zullen regelmatig als nachtwacht fungeren”, legt Franka Speijers van Meetingcare uit.

Honderden bejaarden
In de Duynsberg wonen honderden senioren, waarvan er tientallen een zorgindicatie hebben. “Als een oudere bewoner met zo'n indicatie op de bel drukt, dan komt de nachtwacht om een blik te werpen en eventueel hulp te verlenen. De nachtwacht kan dan als het nodig is een verpleegkundige bellen”, legt Speijers uit.

De nachtrust van de studenten gaat er dus aan, maar daar krijgen ze een hoop voor terug. Het appartement is gemeubileerd en keuken, douche en toilet zitten erin. En dat allemaal voor de mooie prijs van nul euro per maand.
Deel dit artikel: