Lekker zwieren zwaaien; het grote Nederlands kampioenschap apenkooien van start

OSS - Zeshonderd kinderen en volwassenen doen deze dagen mee aan het grote Osse kampioenschap apenkooien. Je weet wel, dat spel dat je altijd op de bassisschool deed, een vorm van tikkertje met toestellen waarbij je de grond niet mag raken.

Er was 1250 vierkante meter sporthal nodig om de vier speelvelden uit te zetten. De naam Nederlands kampioenschap is overigens meer een grapje van de organisatie. "Wij weten niet dat dit ergens anders wordt georganiseerd dus daarom dachten we, we noemen het het NK. Maar eigenlijk is het gewoon het Osse kampioenschap. Al is natuurlijk iedereen welkom", aldus Jeroen van de Pol van de organisatie.Kleine aapjes
Als eerste mochten woensdag de kleuters los in het speelveld. Vol enthousiasme vlogen ze over de trampolines, dikke matten en andere gymtoestellen.


Ook volwassenen zijn welkom
Maar niet alleen de 'kleine aapjes' zijn welkomen. Voor volwassenen is er een speciale avond georganiseerd. "Dit is nostalgie voor de meeste mensen en dus vinden ze het leuk om mee te doen", legt Jeroen uit. Toch schreef maar een handjevol volwassenen zich in. Desondanks blijven de ambities hoog. Jeroen: "Met de kinderen zijn we ook klein begonnen. Over een paar jaar spelen hier gewoon honderden volwassenen."

Is het dan wel leuk genoeg voor volwassenen? Onze verslaggever Daisy Schalkens probeerde het uit.

De winnaar gaat er uiteindelijk met een medaille en de eeuwige roem vandoor.

Meer over dit onderwerp:
apenkooien nk oss
Deel dit artikel: