Museum Klok en Peel weer het leukste uitje in Brabant

EINDHOVEN - Museum Klok & Peel in Asten is opnieuw uitgeroepen tot het leukste uitje in Brabant. Het museum werd gekozen door 100.000 ANWB-leden die deelnamen aan de jaarlijkse verkiezing van het leukste uitje. In 2015 en 2017 won Klok & Peel ook al. SpaSense in Geldrop werd tweede en het Prehistorisch Dorp in Eindhoven werd derde.

De Efteling en Beekse Bergen deden mee aan de verkiezing leukste uitje in Nederland, maar wonnen niet.

Trots
Frank van Kempen van het Klok & Peel museum is trots op deze derde overwinning. "Wat ik vooral bijzonder vind, is dat we een van weinige musea zijn die een eerste prijs gewonnen hebben. In de andere provincies waren het toch de dierentuinen en pretparken die er met de eerste prijs vandoor gingen."

Volgens de ANWB scoorde het Astense museum op alle onderdelen hoog. De prijs en kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod worden goed gewaardeerd.  Naast de vele stemmen zorgde ook de hoge beoordeling voor de overwinning. Bezoekers waarderen de sfeer en de 'activiteiten voor het hele gezin' in het museum.Sfeer
Het Astense museum won in 2014 de Museumprijs en gebruikt dat prijzengeld nu voor de verbouwing van de afdeling paleontologie. Daarin gaat in april de tentoonstelling 'De Peel aan Zee' open. Centraal daarin staan het mammoet-skelet, de nagebouwde mastodont en het oerrund en het skelet van een walvis uit de Peel.

"Die walvis wordt straks omringd door wanden waarin de oceaan wordt nagebootst, "zegt voorzitter Harry van der Loo van het museum. "Als bezoeker heb je het gevoel dat je letterlijk door de oceaan wandelt."

Meer over dit onderwerp:
dagje uit musea asten klok & peel leukste uitje
Deel dit artikel: