Eerst twee huizen beschoten, dan een dode man in een flat: politie vermoedt verband

BREDA - De politie onderzoekt of er een verband is tussen het incident in de Bredase Roeselarestraat waar een dode werd gevonden in een woning en een schietincident eerder in de week, waarbij meerdere woningen werden beschoten.

Breda werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond halfdrie opgeschrikt door de beschieting van twee huizen in de Ahornstraat en de Hagehof. De politie vond meerdere kogelgaten en hield een grote zoekactie naar de mogelijke daders.

LEES OOK: Dode man gevonden in flat Breda waar tweetal (26 en 27) van balkon sprong

De politie deed dinsdagmorgen een inval bij een woning aan de Roeselarestraat in Breda omdat er wapens zouden liggen. De politie trof hier een dode man aan. Twee verdachten zouden van het balkon zijn gesprongen. "Het is nog niet helemaal duidelijk of ze gesprongen of gevallen zijn. We onderzoeken dit", vertelt politiewoordvoerder Erik Passchier.

De politie weet wie de dode man is, maar doet hier verder nog geen mededelingen over. Het tweetal dat van het balkon sprong of viel, ligt nog in het ziekenhuis. Beide mannen zijn buiten levensgevaar.

Verband
"Er is een ernstig vermoeden dat de twee incidenten met elkaar te maken hebben", zegt Passchier. "Breda is een fijne stad. Het is wel heel toevallig dat we dit soort incidenten zo kort achter elkaar hadden." Volgens Passchier ontstond tijdens het recherche-onderzoek op dinsdag al een vermoeden dat er een verband is, later werd dat vermoeden verder bevestigd. 

De twee huizen in de Ahornstraat en de Hagehof werden dinsdagavond doorzocht door de recherche. Volgens Passchier heeft dit 'jammer genoeg' niks opgeleverd.

 

Deel dit artikel: