Bier en keiharde muziek: het nieuwe supportershome van FC Eindhoven is speciaal voor jongeren

10 januari 2018 om 11:54
nl
Nu ruikt het er nog naar verf, in het nieuwe supportershome van FC Eindhoven 'Achter het doel'. Maar vanaf vrijdag zal de geur van bier overheersen. FC Eindhoven opent dan het nieuwe supportershome speciaal voor jonge supporters.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Het oude supportershome in het Jan Louwers stadion oogt wat gedateerd, als een kantine uit jaren 80. Daar zaten tot nu toe de jonge en oude supporters bij elkaar. "Maar dat werkt niet, de jeugd wil keiharde muziek en veel bier", zegt Eindhoven supporter René Kremers. 

Uniek
Bij FC Eindhoven zijn ze apetrots op het nieuwe supportershome: Dit is uniek in de Jupiler-League, geen enkele club heeft zoiets", aldus René Kremers. Het is voor de club ook een manier om de jeugdige supporter aan zich te binden, want met alleen oudere supporters heeft een club geen toekomst.

Vakmensen zijn ondertussen druk met de laatste werkzaamheden. Zo wordt er wifi geïnstalleerd, want internet dat is voor de jeugd een eerste levensbehoefte. Vrijdag om negen minuten over zeven gaat het supportershome open. Symbolisch want 1909 is het jaar waarin FC Eindhoven is opgericht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.