Spits Mart Lieder heeft duidelijk doel: 'FC Eindhoven moet de play-offs halen'

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft als nummer twaalf van de Jupiler League de topscorer in de ploeg. Mart Lieder is niet tevreden met de huidige twaalfde plaats, wel met het aantal doelpunten dat hij al heeft gemaakt. De wens voor de tweede seizoenshelft? De play-offs bereiken.

"Het was wisselvallig. We hebben goede wedstrijden gespeeld en minder goede wedstrijden", kijkt Lieder terug op de eerste seizoenshelft. "We hebben wedstrijden gewonnen die we niet hadden hoeven winnen, als je kijkt naar het spelverloop. Maar ook andersom."

FC Eindhoven staat momenteel niet op een plaats waar het wil staan. "De doelstelling vooraf was iets hoger dan de twaalfde plek. Maar we staan waar we staan, daar moeten we het mee doen. In de tweede seizoenshelft moeten we laten zien dat we hoger op de ranglijst horen te staan."

Play-offs
Lieder wil met zijn ploeg de play-offs halen, de spits heeft er vertrouwen in dat het een realistische doelstelling is. "Alles ligt nog open. Vorig jaar hebben we wat minder gepresteerd. Daarvoor hebben ze vier seizoenen achter elkaar in de top vijf gespeeld. FC Eindhoven moet gewoon de play-offs halen."

Hoe de Eindhovense ploeg dat gaat doen? "Meer wedstrijden winnen, minder verliezen", zegt Lieder lachend. "Ik denk dat we veel makkelijke goals weggeven. We hebben wedstrijden uit handen gegeven, dat moet eruit."

Interesse
Lieder is momenteel topscorer in de Jupiler League, de teller staat op zestien treffers. De spits, die in één wedstrijd ook twee strafschoppen mis schoot, had voor het seizoen geen aantal in zijn hoofd. "Ik heb daar een hekel aan. Ik wil zoveel mogelijk goals maken en belangrijk zijn voor het team. Ik denk dat ik daar redelijk mee bezig ben."

Als topscorer trek je altijd de aandacht, dat is bij Lieder niet anders. "Er is wel interesse van clubs. Maar ik heb bij mijn zaakwaarnemer aangegeven dat ik dat pas wil weten als het concreet is. Dat is het niet. Ik focus me op FC Eindhoven en we zien wel wat er gaat gebeuren."

Komende vrijdag speelt Eindhoven thuis tegen FC Emmen in de Jupiler League. De tweede helft van het seizoen begint 12 januari.
Meer over dit onderwerp:
fc eindhoven voetbal jupiler league mart lieder
Deel dit artikel: