Geluidsoverlast voor aanwonenden A50 Son en Breugel eindelijk afgenomen

SON - De geluidsoverlast voor mensen die langs de A50 bij Son en Breugel wonen, is de afgelopen twee jaar afgenomen. Rijkswaterstaat concludeert dit na een onderzoek naar de werking van een extra geluidsscherm langs deze snelweg.

Aanvankelijk merkten de bewoners van de aangrenzende wijk ’t Zand hier weinig van. Diverse metingen hebben aangetoond dat de herrie inmiddels is verminderd.

Geluidsscherm na overleg
Naast de bestaande geluidswal kwam in 2015 een extra scherm. Dit gebeurde na overleg met de gemeente en inwoners, omdat het verkeer te veel herrie veroorzaakte.

Rijkswaterstaat heeft vervolgens onderzocht of de maatregelen vruchten hebben afgeworpen. De instantie had de resultaten uiterlijk afgelopen zomer bekend willen maken. Dit lukte niet, omdat aan geluidsmetingen allerlei voorwaarden zijn verbonden, zoals specifieke weersomstandigheden.

Niet met iedereen contact
Rijkswaterstaat had over de resultaten graag rechtstreeks met iedereen contact willen opnemen die had geklaagd over de herrie, maar dat is niet meer mogelijk. In verband met de duur van het onderzoek en de Wet op de privacy heeft Rijkswaterstaat niet alle gegevens meer van de mensen die last hadden van de herrie en die aan de bel hadden getrokken bij de Landelijke Informatielijn.

Deel dit artikel: