'Eigenlijk had ik het niet moeten doen...', gestopte Marcel Aarts maakt rentree bij New Heroes

DEN BOSCH - Acht maanden geleden hing hij zijn basketbalschoenen aan de wilgen. Maar zaterdag was Marcel Aarts gewoon weer speler van het Bossche New Heroes en leidde hij de ploeg naar een 91-81 zege op Rotterdam. Alsof er niets was veranderd.

"Dinsdagavond werd ik gebeld door clubeigenaar Bob van Oosterhout met de vraag of ik New Heroes 'even zou kunnen helpen' omdat ze met personele problemen kampen vanwege de blessures die Kevin Bleeker en Stefan Wessels hebben", legt Aarts uit. 

'In eerste instantie vroeg ik me af of ik de ploeg wel echt zou kúnnen helpen omdat ik sinds mei niets had gedaan. Ja, een keer een bal aangeraakt tijdens een reüniewedstrijd van EBBC... Daarom wilde ik het eigenlijk niet doen. Maar toen zei de coach dat ik de ploeg hiermee echt heel erg zou helpen. Hij vroeg me het van dag tot dag te bekijken en toen dacht ik: ach, het is ook wel leuk om dit tijdelijk te doen."

'In ieder geval niet voor niets getraind'

Donderdag trainde hij voor het eerst in maanden weer mee met de ploeg, vrijdag volgende de tweede training en zaterdag werd hij in het begin van de wedstrijd al in de ploeg gebracht. "Dat was wel leuk", lacht Aarts. "Dan heb ik in ieder geval niet voor niets getraind."

Met de spierpijn valt het een dag na de wedstrijd 'redelijk mee'. Grote vraag is of zijn rentree op het basketbalveld naar meer smaakt. Wat nu als de lange center wordt gepolst om dit seizoen af te maken? "Dat is absoluut niet de intentie", benadrukt Aarts. "Het gaat erg goed met het bedrijf dat mijn vrouw en ik hebben. Ik heb eigenlijk niet de tijd om dit voor een langere termijn te doen. Ons bedrijf is goed aan het groeien. Daar ben ik veel tijd mee kwijt, evenals met mijn gezin. Eigenlijk had ik dít niet eens moeten doen..." 

Meer over dit onderwerp:
marcel aarts new heroes basketbal
Deel dit artikel: