Al 20.000 handtekeningen binnen voor twee nationale vrije dagen met carnaval

EINDHOVEN - De actie van Bavaria en Björn van der Doelen om van carnavalsmaandag en -dinsdag officiële vrije dagen te maken heeft al bijna 20.000 handtekeningen opgeleverd. Dat aantal was volgens een woordvoerder van Bavaria zondag om 17 uur bereikt.

Als het aantal van 40.000 steunbetuigingen is bereikt, dan trekt Van der Doelen naar politiek Den Haag om het te regelen. Want burgers kunnen met dit burgerinitiatief dit onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten als ze 40.000 handtekeningen hebben.

Volgens Bavaria kan carnaval inmiddels gezien worden als gemeengoed. "Carnaval is een prachtig feest dat elk jaar groots gevierd wordt. Het is een feest van ons allemaal: wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, je hoort er bij. We willen met onze Brabantse wortels en onze betrokkenheid bij dit volksfeest ervoor zorgen dat carnaval voor iedereen een fantastisch feest wordt”, vertelt Florent Renders van Bavaria.

Dagen inleveren
Björn van der Doelen  staat helemaal achter de actie: “Als mij één ding is opgevallen is het dat wij hardwerkende Brabanders en Limburgers ieder jaar onze zuurverdiende vrije dagen moeten inleveren om dit feest der feesten te kunnen vieren. En dat vind ik raar, dat vind ik gek, dat vind ik niet kunnen.”

Wie op de website carnavalvrij.nl kijkt, moet zijn leeftijd invullen en komt op de site van Bavaria, waar mensen de petitie kunnen tekenen.

 

Deel dit artikel: