Roosendaler die verdacht wordt van een aanrijding in Middelburg weer op vrije voeten

15 januari 2018 om 19:49
nl
De 47-jarige Roosendaler die ervan verdacht wordt in oktober vorig jaar een vader en zijn zoontje in Middelburg te hebben aangereden, mag in vrijheid zijn proces afwachten. Dit meldt Omroep Zeeland. De man zat sinds het ongeluk vast. Hij wordt onder meer verdacht van roekeloos rijden.
Geschreven door

Vader Jeppe en zijn 6-jarige zoontje Mees werden op 13 oktober 2017 geschept door een auto.  Ze raakten zwaargewond. De bestuurder zou alcohol gedronken hebben, te hard gereden hebben en gevaarlijk ingehaald hebben.  

Kans op herhaling

De Middelburgse rechtbank heeft bepaald dat de man in vrijheid zijn proces mag afwachten, omdat volgens psychologisch onderzoek de kans op herhaling klein zou zijn. De officier van Justitie was het hier niet mee eens. Zij wilde de man langer vast houden, omdat ze de kans op herhaling juist aanwezig achtte: "Hij is eerder veroordeeld met tbs voor strafbare feiten. Ook is hij veroordeeld voor dronken rijden en vindt hij zichzelf een goede bestuurder."

Geen gebiedsverbod

De vraag van de officier van Justitie om het rijbewijs van de man af te pakken en hem een gebiedsverbod voor Middelburg op te leggen, legde de rechtbank naast zich neer. 

Omdat er nog onderzoek gedaan wordt, is het niet bekend wanneer de man weer voor de rechter moet komen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.