Mario Robbe keert terug op het internationaal dartspodium na winst PDC-tourkaart

19 januari 2018 om 16:59 • Aangepast 20 november 2020 om 19:10
nl
Mario Robbe heeft vrijdag de tweede dag van het darttoernooi de Q-School in het Duitse Hildesheim gewonnen. De Tilburgse darter verzekerde zich daarmee van een PDC-tourkaart, daarmee kan hij automatisch deelnemen aan een groot aantal belangrijke toernooien.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De Q-School is van donderdag tot en met zondag, iedere dag is er een toernooi. De winnaar verzekert zich van een deelnamebewijs voor de Pro Tour. Donderdag kwam Robbe tot de laatste 32, vrijdag pakte hij de winst.

Wachten op privacy instellingen...

In de finale stond Robbe tegenover Frantisek Humpula. De Tsjech kwam op een 1-3 voorsprong. Robbe maakte 2-3 en via een 121-finish vervolgens ook 3-3. Uiteindelijk kwam het aan op een beslissende leg. Robbe won de negende en beslissende leg en won zo het toernooi op de tweede dag.

Wachten op privacy instellingen...

'Het zat mee'
"Ik had een beetje geluk, het zat een beetje mee. Maar ik heb heel de dag ook goed staan gooien, anders win je niet", zei Robbe tegenover RTL7darts. In de finale kwam hij 3-1 achter. "Maar ik heb geleerd: niet opgeven, kansen zijn er altijd." Aan het einde van het gesprek kreeg Robbe het even zwaar, hij zit sinds kort zonder sponsor.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!