Bananenbrood met vanillesaus

EINDHOVEN - Deze week een recept voor bananenbrood van Culinair Entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal. Lekker bij de koffie of met de warme vanillesaus als dessert. Dat gaat lekker ruiken én smaken!

Deze week een recept voor bananenbrood van Culinair Entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal. Lekker bij de koffie of met de warme vanillesaus als dessert. Dat gaat lekker ruiken én smaken!

Dit heb je nodig: 
3 bananen (van die lekkere rijpe)
50 gram ontpitte dadels 
3 eieren
150 gram amandelmeel
1 ½ theelepel bakpoeder
Handje ongebrande noten zoals hazelnoten, walnoten en amandelen
Lepel honing
Snufje Zout

Ze je oven op 175 graden zetten. In een keukenmachine maal je de bananen samen met de dadels tot een gladde massa. Klop de eieren luchtig kloppen in een beslagkom en voeg wat zout toe. Meng hier de bananenpuree doorheen. Voeg het amandelmeel toe en roer het geheel goed door elkaar samen met het bakpoeder. Meng er dan de geplette noten door samen met de honing. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af. Controleer net als bij cake met een prikker of het bananenbrood gaar is. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Voor de saus:
Maak van 2 eidooiers en een glas melk, 2 lepels suiker en vanillesuiker een warme saus op een laag vuur. Eventueel granaatappelpitjes en jam toevoegen.

Lekker met een Barbar honingbier of een rood dessertwijntje uit Spanje.


Meer over dit onderwerp:
eten koken peter kesseler bananenbrood