Dustin liep net één dag stage bij Kijkshop: 'Ik ben de pechvogel van de dag'

TILBURG - Alle winkels van Kijkshop sluiten hun deuren. Daardoor komen zo'n 400 medewerkers op straat te staan. Net als stagiair Dustin van Gulik uit Den Bosch. Hij liep net één dag stage bij de winkel in Tilburg toen hij het nieuws te horen kreeg.

Dustin kan het nog maar nauwelijks geloven. "Vrijdag ben ik aan mijn stage begonnen en maandagavond zag ik op het nieuws dat het na één dag waarschijnlijk weer is afgelopen." Dustin is student aan het ROC Tilburg en studeert filiaalmanagement.

Demonstratievideo
Kijkshop moet de deuren sluiten omdat de winkel niet met de tijd is meegegaan. Er was wel een webshop, maar die liep niet goed. Dustin probeerde daar op zijn eerste stagedag nog verandering in te brengen door een filmpje op de Facebookpagina van Kijkshop Tilburg te zetten. Daarin demonstreert hij een artikel uit de winkel. Net zoals bijvoorbeeld experts bij Coolblue dat doen. Alleen koos hij niet voor een technisch ingewikkeld apparaat, maar voor een ukelele.  

 

Het filmpje doet bij veel mensen de mondhoeken omhoog krullen, maar het was serieus bedoeld. Dustin: "Ik zag die ukelele in de vitrine staan. Ik ben muzikant dus dacht dat het wel leuk zou zijn om een promotievideo voor Kijkshop te maken. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Ik besefte pas later dat meer bedrijven dit doen, maar dan met andere producten."

Kritiek
Dustin is het niet eens met de kritiek dat Kijkshop niet met de tijd is meegegaan. "Kijkshop was wel bezig met vooruitgang. Ze hadden de webshop verbeterd en een app gemaakt waarin consumenten elkaar productadvies kunnen geven. Ik zag wel toekomst in het promoten van hun producten." Maar dat zit er dus niet meer in.

Pechvogel
Dustin is een echte pechvogel. Dit is niet de eerste keer dat hij op deze manier een baan of stageplek verliest. "Hiervoor liep ik stage bij Intertoys aan de Heuvelstraat, maar dat filiaal ging dicht. En ik had een baantje bij LaPlace, maar dat werd uiteindelijk gelukkig overgenomen." 

Dustin heeft tot nu toe dus weinig geluk met zijn banen. Lachend: "Ik heb echt pech. Mijn vader zegt: bij elk bedrijf waar jij komt gaat de zaak failliet. Ik kan mezelf echt wel de pechvogel van Tilburg noemen." 

Tekst gaat door onder de video.

 

Dustin moet nu dus weer op zoek naar een nieuwe stageplek. "Ik ga maar weer op de vacaturesites kijken en op school navragen of er een nieuwe plek voor mij is. Hij doet ook een oproep...wie durft?