Marianne Vos en Thalita de Jong opgenomen in selectie WK veldrijden

28 januari 2018 om 20:19 • Aangepast 20 november 2020 om 19:09
nl
Marianne Vos en Thalita de Jong zijn opgenomen in de Nederlandse selectie voor het WK veldrijden van volgende week in Valkenburg. Beide voormalige wereldkampioenen kwakkelden grote delen van het seizoen met hun gezondheid, maar werden toch opgeroepen. Provinciegenote Maud Kaptheijns is natuurlijk ook van de partij.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Zevenvoudig wereldkampioene Vos nam rust nadat ze rond oud en nieuw werd gehinderd door een aanhoudende verkoudheid. Gevreesd werd dat ze niet op tijd fit zou zijn voor het WK, maar bij haar rentree, zondag in Hoogerheide, eindigde ze als vierde. De Jong, wereldkampioene in 2016, kende een jaar vol blessureleed en reed de afgelopen weken slechts een paar veldritten.

Puntjes op de i
Bondscoach Gerben de Knegt rekent op Vos. “Ze heeft in Hoogerheide haar klasse getoond en zal deze week de laatste puntjes op de i zetten. Ik ben blij dat Thalita de Jong weer fit is. Een voormalig wereldkampioen is zeker een versterking van de selectie. Ook bij de vrouwen kunnen we volgende week meedoen voor het podium.''

Wachten op privacy instellingen...


Selectie
De vrouwenploeg bestaat verder Nederlands kampioene Lucinda Brand en Annemarie Worst. Bij de mannen komen liefst vier Brabanders in actie: topfavoriet Mathieu van der Poel, zijn broer David, Corné van Kessel uit Veldhoven en Stan Godrie uit Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.