Video

Gemalen mieren en zeewier, het voedsel van de toekomst

30 januari 2018 om 18:39
nl
Tweehonderd vierdejaarsstudenten van de HAS in Den Bosch presenteerden dinsdag hun ideeën voor voedsel en agrarische producten. Tijdens de Food Experience 2018 laten ze bezoekers proeven hoe zeewier-steak en kruiden van gemalen mieren smaken.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Wat wordt het voedsel van de toekomst en hoe kunnen we de wereldbevolking voeden? Grote vragen waar de studenten van de HAS Hogeschool zich mee bezighouden. Tijdens de Food Experience werden de studenten uitgedaagd oplossingen te bedenken en de besten kregen er zelf een prijs voor. 

Wier en mieren

De creativiteit van de studenten lijkt eindeloos, zelfs tijdens deze tiende editie wisten ze Mary van Hoek-Hendriks van de HAS te verbazen. "Ze zijn heel gedreven en met allerlei maatschappelijke onderwerpen bezig en willen echt mooie oplossingen bedenken", zegt Mary. Daan de Rooij ontwikkelde een steak gemaakt van zeewier terwijl Timo Huipen het zeewier gebruikt om papieren verpakking te maken voor voedingsmiddelen.

Hartstikke Gruun
Chantal van der Noordt wist de publieksprijs te verdienen met een broodbeleg, dat bijna helemaal gemaakt is van groenten. Deze vinding gaf ze de oer-Brabantse naam: Hartstikke Gruun. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.