Geen Chinees maar hamburgers, Frans Bauer naar Amerika voor nieuw programma

FIJNAART - Frans Bauer gaat Brabant en zijn geliefde Fijnaart verlaten. Voor even dan, want voor het nieuwe achtdelige programma 'Frans Bauer in Amerika' reist hij samen met zijn Mariska door het land van de onbegrensde mogelijkheden. De kinderen laten ze thuis, met zijn tweeën leren ze meer over de Amerikaanse cultuur en bezoeken ze steden als Memphis, New Orleans en New York.

In Memphis bezoeken Frans en Mariska onder meer Graceland, waar Elvis Presley woonde. In een bijzondere ontmoeting met Elvis zijn stiefbroer leert Frans meer over hoe 'The King' zijn dromen achterna ging, maar zich ook zijn achtergrond bleef herinneren. Ook ontmoet hij bokslegende Chuck Wepner, ‘de echte Rocky’. 

Bijzondere ontmoetingen
Daarnaast speken Frans en Mariska ook gewone Amerikanen onder wie een aantal inwoners van New Orleans die na de orkaan Katrina alles zijn kwijtgeraakt en opnieuw zijn begonnen. Ook ontmoeten ze een aantal immigranten, zoals de Italiaan Vinny Vela, die het als acteur ver heeft geschopt. En in New York krijgt het echtpaar een rondleiding van Max Westerman die hen alles vertelt over deze beroemde stad en de link met Nederland.

Het programma is vanaf 17 maart te zien op NPO1.

 

Deel dit artikel: