Ontvoerder eist vijf kruiken Schrobbelèr voor teruggeven carnavalssymbool D'n Okke in Waalwijk

WAALWIJK - Hij hing zoals ieder jaar trots aan een grote pilaar voor het gemeentehuis in Waalwijk, het carnavalssymbool van Schoenlapperslaand D’n Okke. Tot hij zondagnacht opeens was verdwenen, tot schrik van een aantal omwonenden. Het blijkt een stunt van een lokale ondernemer, die anoniem wil blijven.

De pop Okke hangt traditioneel elke carnaval aan de gevel van het Raadhuis en wordt op dinsdag ritueel verbrand. Okke is eigenlijk Adrianus van Delft, een van de vele schoenmakers die Waalwijk in het verleden rijk was. De jolige Van Delft werd een held onder de Waalwijkers en kreeg zijn eigen carnavalsliedjes. En hij werd uiteindelijk dus zelfs het symbool van Schoenlapperslaand.

Anoniem
Maar zondagnacht was hij plots weg, tot schrik van sommige bewoners. Het blijkt een stunt van een lokale carnavalsliefhebber die anoniem wil blijven. "Mensen roepen al jaren dat ze hem willen ontvoeren, maar wij hebben het nu gedaan. En we eisen vijf kruiken Schrobbelèr." Maar, zo bezweert de persoon: "Okke is hoe dan ook op tijd terug voor de verbranding."

 

Meer over dit onderwerp:
carnaval waalwijk d'n okke ontvoeringen
Deel dit artikel: