Politie onderzoekt mogelijke oplichting met pakketjes, bezorger noemt het administratieve fout

EINDHOVEN - De politie onderzoekt mogelijke oplichtingspraktijken door ADEO Service Pakketdienst in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Het bedrijf kwam maandag in opspraak, omdat het inwoners van Eindhoven met een folder mogelijk opzettelijk heeft benadeeld. Volgens een woordvoerster van de politie is er nog geen aangifte gedaan. Wijkagenten houden wel een vinger aan de pols.

De gewraakte folder is maandag op grote schaal in zes woonblokken in Woensel verspreid. Hierin staat dat er een pakketje is aangeboden, maar dat was helemaal niet het geval. Toch werd mensen geadviseerd een nummer te bellen, waarbij de kosten hoog zouden kunnen oplopen.

De politie wil graag mensen erop wijzen om alert te zijn op dit soort praktijken. Ook de fraudehelpdesk waarschuwt hiervoor.

Excuses en schadeloosstelling
Volgens een woordvoerder van ADEO is er van oplichting geen sprake en zijn mensen door een fout in een adressensysteem onterecht aangeschreven. Hij biedt excuses aan en heeft aangekondigd dat gedupeerden schadeloos zullen worden gesteld. 

“Er is een fout gemaakt en die willen we snel herstellen. We zijn een startende ondernemer en geen oplichter”, aldus de man, die laat weten dat het probleem is verholpen en dat mensen contact kunnen opnemen met zijn bedrijf. 

Vereniging van eigenaars
Hij wil graag overleggen met de Vereniging van eigenaars, die appartementen bewonen aan de Franklin D. Rooseveltlaan in Eindhoven. Deze organisatie heeft de zaak gemeld. Ook heeft ze in het appartementencomplex een briefje opgehangen om de bewoners van de huur- en koopwoningen te waarschuwen.