'Ik dacht dat ze me dood zouden martelen', slachtoffers van overval in Hapert zijn nog altijd bang

HAPERT - Autobedrijf Mercedes Only aan de Lemel in Hapert werd afgelopen november op een dinsdagochtend overvallen door vier gewapende mannen. Maanden later is het leed nog altijd groot en de zaak nog niet opgelost. Een van de twee slachtoffers deed dinsdag zijn verhaal in Opsporing Verzocht. “Ik dacht dat ze me dood zouden martelen.”

Kort na tien uur in de ochtend stopte een donkerblauwe Audi A6 bij de zaak. Vier mannen kwamen het bedrijf binnen en begonnen op de aanwezige eigenaar in te slaan. “Mijn bril werd afgeslagen. Ik bleef maar om hulp roepen tot dat iemand kwam”, vertelt hij in het televisieprogramma.

Er kwam nog iemand: de vrouw van de eigenaar. Toen de man zijn echtgenote zag, schreeuwde hij dat ze 112 moest bellen. Ze rende naar het woonhuis, dat aan het bedrijf vast zit. De daders volgden haar en trapten de voordeur in. In haar eigen huis werd ook zij ernstig mishandeld.

Bedreigingen
“Je weet niet wat ze met je vrouw doen. Maar je weet dat het niet goed is. Dat is verschrikkelijk”, vertelt de eigenaar aangeslagen. Hij probeerde de daders tegen te houden maar die duwden hem tegen de grond. Ze zeiden dat ze zijn vrouw wat zouden aandoen als hij niet zei waar het geld en de kluis is.


De vier mannen vertrokken zodra ze de kluis in handen hadden. Ze lieten de eigenaren gewond achter. Later werd de vluchtauto in een buitengebied uitgebrand teruggevonden, een paar honderd meter verderop lag de kluis. Opvallend detail: na de overval vond het slachtoffer een samoeraizwaard onder één van de auto’s in zijn bedrijf. Vermoedelijk is deze van de daders.

'Het is een psychisch drama'
De slachtoffers hopen dat de daders snel worden opgepakt, want de angst is er nog steeds. “Soms schrikken we midden in de nacht wakker. Omdat je denkt: er gebeurt iets”, zegt de man. “Psychisch is het een drama. Het is een hele lange weg te gaan om dit te laten herstellen.”

Meer over dit onderwerp:
overvallen hapert politie opsporing verzocht lemel
Deel dit artikel: