Video

Matthias, Jip en Bram kennen elkaar van de brugklas, nu staan ze als Jeroens Clan in cabaretfinale

16 februari 2018 om 18:57
nl
Grote namen als Najib Amhali, Erik van Muiswinkel, Lebbis en Jansen en Sanne Wallis de Vries gingen hen al voor. Cabaretgroep Jeroens Clan uit Best staat zaterdagavond in de finale van het Leids Cabaret Festival. De finale opent vele deuren voor Matthias Tuns, Jip de Poorter en Bram Kroon. Zo gaan ze met de andere twee finalisten op tournee langs veertig verschillende theaters.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De drie mannen kennen elkaar uit de brugklas van het Heerbeeck College in Best. Een jaar later stonden ze bij een Open Podium op de bühne, vertellen ze bij Afslag Zuid. Ze brengen grappige en scherpe sketches en liedjes die elkaar in rap tempo opvolgen.

Onder begeleiding van regisseurs Oscar de Boer en Tim Goditiabois hebben ze al twee avondvullende voorstellingen gemaakt: ‘De grote wanstaltige kutrevue’ (2014) en ‘Dit moeten we niet willen’ (2015).

Brabantse branie
Hun voorstelling in de finale van zaterdag gaat over de kloof tussen studenten en arbeiders. "Veel Brabantse branie," zo beloven de cabaretiers die door groepen als De Vliegende Panters en Niet Uit Het Raam (NUHR) geïnspireerd worden.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.