Video

The Eagle Has Landed: ontsnapte Amerikaanse zeearend Lady Maya gevangen in Goirle

19 februari 2018 om 16:07
nl
Zeearend Lady Maya is weer thuis. Medewerkers van safaripark Beekse Bergen hebben maandagmiddag in de wijk Boschkens in Goirle de Amerikaanse zeearend weten te vangen. Dat heeft safaripark Beekse Bergen bekendgemaakt. Het lukte een van de vaste verzorgers rond drie uur om de zeearend op de handschoen te krijgen. "We zijn superblij dat ze terug is", aldus hoofdvalkenier Robin Meijer.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"Ze zit weer veilig in de volière en ze wordt goed beloond met eten", vertelt Meijer. "Het voelt voor de zeearend als thuiskomen. Je ziet dat ze weer in haar vertrouwde omgeving is."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Spannende dagen waren het wel. De Amerikaanse zeearend verdween dinsdag 13 februari uit safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Daar is ze al jarenlang een publiekstrekker tijdens de roofvogelshow.  De zeearend vertrok na een ruzie met een groepje meeuwen tijdens de show en keerde niet meer terug.

 

 

De afgelopen dagen meenden meerdere mensen het dier te hebben gezien. Er kwamen onder meer tips uit Oosterhout, Tilburg, Dorst en de omgeving van Goirle. De verzorgers van de zeearend hadden al gemeld dat de vogel gemakkelijk zou kunnen overleven buiten het park.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.