7x lachen om lokale politici, dit zijn de leukste campagnespotjes uit Brabant [FILMPJES]

EINDHOVEN - Nog een maand en dan mogen we weer stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoogste tijd voor de Brabantse kandidaten om zich te profileren, bijvoorbeeld met een filmpje op YouTube. Wij selecteerden enkele opvallende creaties van de lokale volksvertegenwoordigers.

Het is al bijna een klassieker, het lied Heel Steenbergen Stemt waarmee de gemeente iedereen wil motiveren toch vooral een vakje in kleuren op 21 maart. Maar het protestlied van de nieuwe politieke Steenbergen in Beeld, gericht aan burgemeester Rudolf van den Belt mag er ook zijn:


Zit de stemming er al lekker in? Mooi, dan gaan we meteen door met het volgende filmpje. Een luchtalarm. Bliksemschichten. En dan een geinig dancebeatje om het geheel af te maken... als dat de SP Boxmeer niet is!


Aan de kant, hier komt het 'cdA-team' uit Goirle en Riel aan (maar waar is Mr. T???):


Maar niet alle partijen maken gebruik van muziek. De Bredase Stadspartij heeft een serieus verhaal. Momentje dan laten we het zien. Nog even wachten. De camera staat aan, een momentje nog... klaar? Start:


Daniel van Schijndel van het CDA Asten wil een fitte gemeente, en begint bij zichzelf! Volg zijn gedachtengang in dit campagnefilmpje... geen woorden maar daden!


En dan nu Helmond. Bij Plan Helmond zijn ze voorstander van het referendum. Reden: hun eigen chaotische vergaderingen. (Dit zou ook een argument tegen het referendum kunnen zijn maar daar gaan we nu niet te diep op in.)


Denkt u wel eens 'Hoe zou het leven in Sint Anthonis zijn?'. De partij Sint Anthonis Nu weet het: 'Het is hier 'n goei leven en dat willen we graag zo houden'. Koffie, koffie, lekker bakkie koffie... wie kent dit lied niet? Nou, bij de Volkspartij Breda drinken ze liever muntthee in verband met acuut stuitergevaar. We sluiten af met de VVD Bergen op Zoom (ga lekker zitten Barry) en Dre Rennenberg van het Ouderen Appèl Eindhoven... laatstgenoemde heeft een nieuwe website.

Nou vooruit nog één bonusfragment dan... dit is Chefke Straatman van Jong PNL. Hij kwam met een treffende parodie op de recente Bavaria-campagne #carnavalvrij.


Hebben we een filmpje gemist?

Zijn er ondertussen nieuwe filmpjes bijgekomen?

Mail ons! Dat kan op nieuws@omroepbrabant.nl

Deel dit artikel: