Rechtszaak Yassine Majiti verder in extra beveiligde rechtbank

DEN BOSCH - De rechtszaak over de schietpartij in Best waarbij Yassine Majiti om het leven kwam, wordt verplaatst naar een beveiligde rechtbank. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag besloten na de massale vechtpartij die tijdens de eerste rechtszitting plaatsvond.

Volgens de rechtbank was de zitting aangemerkt als een met verhoogd risico. Om die reden waren er geen twee maar acht agenten van de parketpolitie in de zaal. Er waren alleen maar familieleden en vrienden van Majiti op de rechtszaak afgekomen. Het is gebruikelijk dat die in de rechtszaal mogen zitten, familie van de verdachte moet normaal gesproken achter kogelvrij glas zitten.

LEES OOK: Familie van doodgeschoten Yassine Majiti wil andere rechter: 'Niet objectief meer na vechtpartij'

Geen aanwijzing
Er was volgens de rechtbank geen enkele aanwijzing dat de nabestaanden van Majiti geweld zouden gaan gebruiken. "Ze zijn allemaal gecontroleerd door de beveiliging en ze zijn heel rustig de zittingszaal binnen gegaan", aldus een woordvoerder van de rechtbank. De geweldsexplosie kwam volgens de rechtbank uit het niets.

"Door de gebeurtenissen van vandaag hebben we geen andere keus dan uit te wijken naar een andere rechtbank", aldus de woordvoerder.

De recherche is samen met het OM een onderzoek gestart naar de vechtpartij. Er is nog niemand aangehouden. Bij het onderzoek kan de politie geen gebruik maken van camerabeelden. Vanwege de drukte kon het publiek in een andere zaal via een video-verbinding de zaak volgen. Maar de beelden die daar waren te zien, zijn niet opgenomen. 

 

 

 

Deel dit artikel: