Man probeerde agent te wurgen tijdens carnaval in Roosendaal, verdachte blijft voorlopig vast

ROOSENDAAL - De man uit Velsen die in de carnavalsnacht van zaterdag 11 februari in Roosendaal geprobeerd heeft een agent te wurgen blijft tot 16 mei vastzitten. Dat was de uitkomst van de rechtszaak die donderdag diende. De zaak gaat pas volgende maand verder en tot die tijd blijft de Velsenaar in de gevangenis.
De 30-jarige Noord-Hollander wordt nog steeds verdacht van poging tot doodslag op een politiemedewerker. Hij was onder invloed van alcohol en drugs.

Carnavalsgeweld
Twee agenten wilden de man die bewuste zaterdagnacht aanhouden op de Markt in het uitgaanscentrum van Roosendaal, omdat hij enkele meisjes lastigviel en weigerde zijn identiteitsbewijs te tonen. Hierbij ontstond een vechtpartij.

Laatste uur?
De verdachte slaagde erin een arm om de nek van één van de agenten te leggen en probeerde hem te wurgen. Het slachtoffer vreesde zelfs dat zijn laatste uur had geslagen, zo meldt de politie.

Toegesnelde collega’s slaagden erin de agent te ontzetten en de razende man aan te houden. Hierbij werd pepperspray gebruikt. De agent die zo in het nauw werd gebracht, hield aan de wurgpoging een spierscheuring in een kuit, een stijve nek en een schorre stem over. Bij de schermutseling, die zich rond drie uur voordeed, liep een andere agent een hoofdwond op.
Meer over dit onderwerp:
roosendaal miahandelingen politie rechtszaken