Een pittig vissoepje

EINDHOVEN - Nog geveld door de griep of een hardnekkige verkoudheid? Dit vissoepje is supergezond en zorgt ervoor dat je snel weer de oude bent.

De soep

  • 1 liter water
  • 500 gram stevige witvis ( of zeeduivel, of 4 gamba’s of heek)
  • 2 stengels citroengras
  • 1 rode ui - grof gehakt
  • limoenblaadjes, verscheurd en licht gekneusd
  • Stukje Laos van 2 cm - geschild en gesneden in dunne plakjes
  • 2 eetlepels vissaus, of toevoegen naar smaak
  • 3 Spaans pepers - verbrijzeld licht
  • 2 eetlepels vers limoensap of naar smaak

Neem een grote pan en giet het water erin. Maak eerst een bouillon van alle ingrediënten. Breng het aan de kook en laat het 30 minuten door trekken.

Vervolgens toevoegen

  • 6-8 oesterzwammen, champignons gehalveerd of in vieren
  • Wat groene kool stukjes van 4x4 cm geblancheerd
  • 2 tomaten in blokjes  gesneden - zonder pitjes
  • 16 plakken wortel, geblancheerd

Dan leg je de mooie stukken vis er bovenop en leg je de deksel op de pan.

Het geheel 5 minuutjes op een laag vuur laten staan.

En dan een handvol verse koriander bladeren voor garnering en de smaak

 

Echt smullen eventueel wat witte gestoomde rijst erbij eten of gewoon wit Frans stokbrood mag ook.

 

Meer over dit onderwerp:
eten peter kesseler
Deel dit artikel: