Jazzy Pork Belly on a Friday

EINDHOVEN - Lekker swingen doe je met je buik. Dat brengt me op het idee om een lekkere spek te bereiden met een zelfgemaakte kruidenmengsel.

Wat heb je nodig?

  • Buik zonder been ongeveer 3 kg
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper uit de molen

Maak een droge mix van de volgende kruiden

  • 1 theel Gerookte paprikapoeder
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel cayennepeper
  • 1 theel. gedroogde tijm.
  • Mespuntje kaneelpoeder
  • Mespuntje kruidnagelpoeder
Dan de volgende ingrediënten klaarmaken

  • 6 eetlepel fijngehakte knoflook
  • 1witte ui snipperen
  • Paar takje fijn gesneden selderij
  • Wat takjes gehakte verse blad platte peterselie
  • 12 verse Salie bladeren
  • 2 eetlepels gehakte verse
  • rozemarijn
  • En wat hele takken rozemarijn
  • 2 lepels grove mosterd
  • 3 lepels Japanse brood kruim

 Leg de buik met de vet kant naar beneden en bestreek hem met de kruiden mix. Dan de overige ingrediënten erop leggen. Dicht binden (larderen) met een touw.
Aan de buiten kant op smaak brengen met zeezout en zwarte peper uit de molen.
Langzaam garen in de oven op 160 graden of beter in de Smoker op 120 graden.

Serveren met een witte kool salade en een goede Geuze. Smakelijk!

 

Meer over dit onderwerp:
recepten rollade peter kesseler
Deel dit artikel: