Emotionele Ireen Wüst gehuldigd in Amsterdam

AMSTERDAM - De 'grootste Nederlandse olympiër aller tijden' wordt ze terecht genoemd. Ireen Wüst won bij vier Olympische Spelen vier keer goud. Een ongekende prestatie. Met tranen in haar ogen werd ze maandagavond gehuldigd in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Acht keer goud, zes keer zilver en zes keer brons. Dat zijn de prijzen die de Nederlandse sporters binnensleepten op de Olympische Winterspelen in PyeongChang.

Wat Ireen Wüst het meest bijblijft van de afgelopen weken? "Het goud op de 1500 meter", vertelt de Goirlese zichtbaar geëmotioneerd tijdens de huldiging. 'Bijzonder, echt bijzonder."

Namens sportkoepel NOC*NSF stak André Bolhuis zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Het was fantastisch wat jullie hebben laten zien", sprak de voorzitter.

'Jullie mogen trots zijn'
"Geweldig. Jullie mogen trots zijn op de manier waarop jullie ons land in de internationale sportwereld hebben vertegenwoordigd." Bijl wilde niet één prestatie als hoogtepunt noemen.

"Voor mij waren alle medailles een hoogtepunt, allemaal met een eigen verhaal waarvoor is gestreden. Samen hebben ze het erg goed gedaan."

Deel dit artikel: