Raad van Commissarissen van L1 treedt af na mislukken fusie met Omroep Brabant

EINDHOVEN - Het mislukken van de fusie tussen L1 en Omroep Brabant laat in Limburg zijn sporen na. De Raad van Commissarissen van de Limburgse regionale omroep is afgetreden.

De Raad van Commissarissen was erg betrokken bij het fusieproces en zag het bestuurlijk samengaan van beide omroepen als een wezenlijke stap voor de toekomst. Dat het de Raad van L1 niet gelukt is om de Stichting Omroep Limburg te bewegen tot een fusie, heeft hen klaarblijkelijk diep geraakt. De twee leden, Jan Simons en Harro Coumans, kondigden aan af te treden.

LEES OOK: Fusie tussen Omroep Brabant en L1 gaat niet door

Fusie niet door
Donderdag werd bekend dat de geplande bestuurlijke fusie tussen de twee omroepen niet doorgaat. Partijen zijn het niet eens over de structuur van de gezamenlijke organisatie. Stichting Omroep Limburg (SOL), eigenaar van de zendmachtiging van de Limburgse zender L1, is bang dat de regionale identiteit van L1 niet voldoende kan worden waarborgd als de zendmachtiging uit handen wordt gegeven.

Volgens directeur Henk Lemckert van Omroep Brabant is het jammer dat de fusie niet doorgaat. "Door het mislukken van deze fusie wordt vooral de toekomst van de regionale journalistiek getroffen."

Meer over dit onderwerp:
omroep brabant fusies l1 raad van commissarissen
Deel dit artikel: