Jongste Tilburg Trappertjes mogen voor het eerst ijshockeyen op natuurijs: ‘Dit is genieten’

TILBURG - De jongste leden van ijssportclub Tilburg Trappers hadden zaterdagochtend de training van hun leven. Voor de meeste Trappertjes, die tussen de 5 en 9 jaar oud zijn, was het de allereerste keer dat ze konden trainen op natuurijs. “Dit komt zo weinig voor, daar moet je echt van genieten”, zegt trainer Dennis Donders.

“De kids vonden het geweldig. Voor het eerst in hun leven een training op natuurijs”, zegt Sandy Verschuren, moeder van de 8-jarige ‘Trapper’ Ceel. “Hij vond het helemaal geweldig. Hij ligt moe en voldaan op de bank met rode wangen”, aldus de trotse mama. 

Training naar buiten verplaatst
Ook voor de 31-jarige trainer was het de eerste keer dat hij een training op natuurijs kon geven. “Ze hadden eigenlijk gewone training op de baan maar ik vond dit veel bijzonderder. Dit kan bijna nooit dus we moeten ervan genieten.”

De fanatieke kinderen trainen drie keer per week op de ijsbaan. Zondag hebben ze een wedstrijd in Breda. Volgens moeder Sandy gaan ze zeker knallen na de gave ijstraining van zaterdagochtend. “Laten we hopen dat ze nog wat energie over hebben morgen”, zegt trainer Dennis lachend. 

Meer over dit onderwerp:
tilburg trappers schaatsen ijshockey natuurijs
Deel dit artikel: