Wilde achtervolging door Etten-Leur, agenten pakken scooterrijder op na botsing met politieauto

ETTEN-LEUR - Een scooterrijder uit Breda is in de nacht van zondag op maandag opgepakt na een wilde achtervolging door Etten-Leur. Hij negeerde een stopteken en probeerde te ontkomen aan de politie. De scooter kwam tot stilstand na een botsing met de politieauto.

Zo rond twee uur 's nachts zagen agenten de 20-jarige Bredanaar op een scooter voorbij rijden op de Anna van Berchemlaan in Etten-Leur. Op het voertuig ontbrak een kentekenplaat en zat geen verlichting.

Genoeg reden voor de politieagenten om de man te laten stoppen. Maar het stopteken dat ze hem gaven, negeerde hij volledig. Sterker nog, de scooterrijder besloot sneller te gaan rijden. 

Scooter botst op politieauto
Er volgde een achtervolging. De Bredanaar probeerde aan de politie te ontsnappen. Op de stationsstraat tikte de scooterrijder tegen de politieauto aan. Hij viel op de grond en vluchtte toen te voet verder.

De politieagenten gingen er achteraan. De man werd aangehouden aan de achterkant van een huis aan de Zuidwiek. Daar probeerde hij over een schutting te klimmen.

Man heeft verleden
Toen de politieagenten naar zijn geschiedenis keken, bleek dat hij meer op z'n kerfstok heeft. De 20-jarige Bredanaar is namelijk al veroordeeld door de rechter voor het inrijden op agenten, gevaarlijk rijgedrag en rijden zonder rijbewijs.

Op 9 februari kreeg de man een rij-ontzegging van de rechter van één jaar. 

Bredanaar krijgt proces-verbaal
De man heeft een proces-verbaal gekregen voor rijden zonder verlichting, rijden over een fietspad en groenstrook en het negeren van een stopteken. 

Verder heeft de man volgens de agenten gevaarlijk rijgedrag vertoond en reed hij zonder rijbewijs. De scooter is waarschijnlijk niet verzekerd.

 

Meer over dit onderwerp:
breda scooters doorrijders politie
Deel dit artikel: