Lijsttrekker Ludo Bolders uit Woensdrecht heeft een heldere visie, maar is zo goed als blind

WOENSDRECHT - Van alle partijen die 21 maart meedoen aan de verkiezingen, is Alle Kernen Troef in Woensdrecht een van de opvallendste. Want oprichter en lijsttrekker Ludo Bolders heeft een heldere visie, maar is zo goed als blind.

Ludo Bolders staat deze week net als veel andere lijsttrekkers flyers uit te delen om kiezers te winnen. Maar voor hem is dat niet zo gemakkelijk. "Nee, ik zie de mensen pas op drie meter aankomen. Ik ben voor 95 procent blind, dus ik zie nog maar 5 procent."

Voorbeeld
Maar dat staat de politieke ambities van Bolders niet in de weg. "Ik wil een voorbeeld zijn voor mensen die denken dat ze er met een handicap niet bij horen. Dat is flauwekul. Iedereen heeft het recht om ergens bij te horen, iets te kunnen en iedereen heeft het recht op een baan. Als je er voor gaat, dan kun je het."

Toch loopt Bolders als politicus regelmatig tegen problemen aan. "Bijvoorbeeld stukken van raadsvergaderingen. Die kan ik natuurlijk niet lezen. Maar daar heb ik een apparaatje voor. Dat maakt een foto van de tekst en leest die dan voor. Maar met bouwtekeningen en bestemmingsplannen lukt dat niet. Daar helpt mijn vrouw mij mee."
Blind date
En al ziet lijsttrekker Bolders ze niet, een praatje maken met de kiezers kan hij natuurlijk wel. En dat doet hij dan ook, geholpen door zijn vrouw en partijgenoot. Een mevrouw neemt de flyer aan en bekijkt hem kritisch. Maar ze reageert enthousiast als ze beseft dat de nummer één op de lijst voor haar neus staat. "Bent u Ludo Bolders? Gefeliciteerd! Wat gaat u allemaal doen voor Woensdrecht?"

Na geduldig het antwoord te hebben aangehoord volgt natuurlijk de vraag of ze op Bolders gaat stemmen. Ze antwoordt lachend: "Bij een blind date maak je kennis, maar duik je ook niet meteen met iemand het bed in. Ik ga er nog eens een nachtje over slapen. Maar ik vind het een leuke man." Glunderend roept Bolders haar na: "21 maart hè, niet vergeten!"

Blind vertrouwen
Bolders is vol vertrouwen dat hij veel stemmen gaat halen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met een knipoog zegt hij: "Ik vertrouw er blind op dat de mensen op mij gaan stemmen."

Deel dit artikel: