Lijsttrekker Eindhovense Forum040 twee keer veroordeeld voor stalking en mishandeling

EINDHOVEN - Lijsttrekker Jake van Kruijsdijk van de nieuwe Eindhovense partij Forum040 is twee keer door de rechter veroordeeld voor stalking, bedreiging en mishandeling van ex-partners. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad na onderzoek.

Van Kruijsdijk heeft twee keer een taakstraf gekregen, waarvan één zaak nog loopt bij de Hoge Raad. Zijn partij laat aan de krant weten 'verrast en overvallen te zijn door het nieuws. Toch houden ze vast aan hun lijsttrekker. Volgens partijwoordvoerder Jeroen Vullinghs heeft Van Kruijsdijk zijn taakstraf uitgevoerd en is de zaak afgedaan. 

Ook Van Kruijsdijk zelf ziet geen aanleiding om te stoppen als kandidaat-raadslid. "Ik heb niets te verbergen, ik heb oprechte liefde voor de stad en daar wil ik me voor inzetten."

Schone gemeenteraad
Burgemeester John Jorritsma heeft in de afgelopen maanden meerdere keren laten weten voorstander te zijn voor een 'schone gemeenteraad'. Hij verzocht alle kandidaats-raadsleden een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Enkele partijen, waaronder Forum040, zijn hier echter op tegen en hebben dit niet gedaan. 

Modelbouw
Van Kruisdijk werkt als dj en producer. Ook is hij actief binnen de Eindhovense Modelbouwvereniging, waar hij een deel van de stad in het klein nabouwt.

Deel dit artikel: