Eigen ‘Thuisbezorgd’ van Tilburgse shoarmazaken in de lucht: ‘We gaan heel Brabant veroveren’

TILBURG - Bezorgsite Thuisbezorgd.nl kan zijn borst natmaken als het aan de Tilburgse Osman Kurt, eigenaar van een shoarmazaak, ligt. Samen met elf andere zaken is hij Neemmee.nl begonnen, een nieuwe bezorgsite. Geen hoge premies meer afdragen voor een plekje op een bezorgsite, dat is het doel. "Onze site werkt hetzelfde. Je hebt zelfs een extra fooienknop."

De premies die zaken aan Thuisbezorgd moeten betalen, zijn Osman en veel van zijn Brabantse collega's al tijden een doorn in het oog. Ergernis hierover veranderde vorig jaar in opstandigheid toen de site besloot de premies nog eens te verhogen. Het leidde zelfs even tot het initiatief voor een korte boycot, onder leiding van Osman. Maar veel veranderde dat niet. En dus werd Neemmee.nl geboren.

"Het werkt gewoon hetzelfde als Thuisbezorgd, maar bij onze site betalen restauranthouders geen premie”, zegt Osman, die de bedenker en oprichter is. “Alle restaurants betalen samen de kosten die de site maakt, maar als er geen kosten zijn, hoeft ook niemand iets te betalen.” Het argument van Thuisbezorgd dat de premies nu eenmaal nodig zijn om alle reclamekosten te betalen, heeft Osman geen boodschap aan: “Als wij reclame maken, verdelen we de kosten. Iedereen betaalt alleen voor de reclame die nodig is.”

Brabant veroveren
En met de lancering van de site achter de rug heeft hij de smaak te pakken gekregen. “Ik ga binnenkort met mijn bus naar Eindhoven, Den Bosch en andere steden om daar met andere eigenaren te praten. Wij willen heel Brabant veroveren. Dit blijft niet bij twaalf zaken.” Dat betekent ook dat de goed gesausde broodjes in zijn zaak moeten worden gemaakt door een extra werknemer. “Dat kost extra geld, maar dat is geen probleem. Ik lever graag inkomen in hiervoor.”

En nee, Thuisbezorgd hoeft straks niet met hangende pootjes terug bij Osman terug te komen als de samenwerking tussen de zaken een succes wordt. "Als iedereen meewerkt met reclame maken dan hoeft dat niet. Misschien kunnen we dan ook met zijn allen deals sluiten met de groothandel. Dat kan voor veel voordeel zorgen." 

Lastig
Voorlopig is dat nog een droomscenario. Want typ 'shoarma' en 'Tilburg' in bij de grote concurrent, en Osmans zaak staat er gewoon nog tussen. “Misschien dat we er over een paar maanden mee stoppen als de site gaat lopen. Dat is nu nog lastig.”

Deel dit artikel: