Veroordeelde lijsttrekker van Eindhovense Forum040 trekt zich terug

EINDHOVEN - Lijsttrekker Jake van Kruijsdijk van de Eindhovense partij Forum040 trekt zich terug. Dinsdag werd bekend dat de politicus eerder al is veroordeeld voor stalking, bedreiging en mishandeling.

Jake van Kruijsdijk kwam dinsdag onder vuur te liggen na een onderzoek van het Eindhovens Dagblad. Twee keer stond hij al voor de rechter voor het mishandelen, stalken en bedreigen van zijn ex.

De onthullingen van dinsdag doen hem nu de das om, dat zegt de politicus tegen Studio040.

LEES OOK: Lijsttrekker Eindhovense Forum040 twee keer veroordeeld voor stalking en mishandeling

Trekt zich terug
Partijwoordvoerder Jeroen Vullinghs zei dinsdag al dat Van Kruijsdijk zijn taakstraf heeft uitgevoerd en dat de zaak is afgedaan.

Dinsdagochtend zag de lijsttrekker nog geen reden om te stoppen als kandidaat-raadslid. Toch houdt hij het nu voor gezien.

Schone gemeenteraad
Burgemeester John Jorritsma heeft in de afgelopen maanden meerdere keren laten weten voorstander te zijn voor een 'schone gemeenteraad'. Hij verzocht alle kandidaat-raadsleden een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. 

Enkele partijen, waaronder Forum040, zijn hier echter op tegen en hebben dit niet gedaan.

Modelbouw
Van Kruisdijk werkt als dj en producer. Ook is hij actief binnen de Eindhovense Modelbouwvereniging, waar hij een deel van de stad in het klein na bouwt.

Overigens is het wel nog steeds mogelijk om op 21 maart te stemmen op Van Kruijsdijk. De officiële kieslijst is al vastgesteld en daar kan hij niet meer van af worden gehaald.

Deel dit artikel: