Kans dat je auto gestolen wordt, is in Den Bosch het grootst [KAARTJE]

EINDHOVEN - In geen andere Brabantse stad worden zoveel auto's gestolen als in Den Bosch. In de provinciehoofdstad werden vorig jaar 220 wagens meegenomen. In de grootste stad van Brabant, Eindhoven, werden 195 auto's meegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Terwijl in heel Nederland gemiddeld juist steeds minder auto's worden gestolen, is in Den Bosch het tegendeel te zien. In de afgelopen jaren zijn telkens meer auto's buit gemaakt. Zo is het aantal diefstallen in de stad in de afgelopen vijf jaar met 19 procent gestegen, terwijl het landelijk gezien met 32 procent is afgenomen. Hoe het komt dat in Den Bosch veel auto's worden gestolen, is niet bekend. 

Den Bosch verstoot Eindhoven
Met deze cijfers is Den Bosch ook Eindhoven voorbij gestreefd, waar in de afgelopen vijf jaar maar liefst 42 procent minder auto's zijn gestolen. Ook relatief gezien scoort Den Bosch het hoogste van de provincie. De auto is het meest veilig in Boekel, Mill en Sint Hubert, Sint Anthonis en Woudrichem. Daar zijn vorig jaar geen auto's gestolen.

De meeste auto's worden overigens meegenomen in Amsterdam. Den Bosch staat landelijk gezien op plek zes, Eindhoven op plaats zeven.

Kijk hier hoeveel auto's er in jouw gemeente zijn gestolen.

 

 

 

Deel dit artikel: