Marco Kroon gevraagd voor rol Barabbas in The Passion

DEN BOSCH - De EO heeft Marco Kroon gevraagd voor een rol in The Passion. Hij zou Barabbas moeten spelen. De Bijbelse figuur Barabbas werd veroordeeld omdat hij een moord had gepleegd. Maar vlak voor zijn kruisiging werd hij in plaats van Jezus vrijgelaten. Kroon heeft nog niet op het verzoek gereageerd.

Volgens de EO is Kroon bij uitstek geschikt om deze rol te spelen. Het is niet de eerste keer dat de omroep juist mensen die in opspraak zijn geraakt uitnodigt om de rol te spelen. Eerder gingen Thomas Dekker (dopinggebruik), Yuri van Gelder (naar huis gestuurd tijdens Olympische Spelen) en Dave Roelvink (verdacht van juwelenroof en te zien in een seksfilmpje) hem voor. 

Bosschenaar Marco Kroon kwam in opspraak nadat hij een geweldsincident heeft gemeld tijdens een geheime operatie in Afghanistan. Kroon zou een talibanstrijder hebben gedood die hem had gegijzeld. Het Openbaar Ministerie doet nog onderzoek naar de zaak. Zijn verklaring leidde tot veel verontwaardiging.

Meer mensen benaderd
Een woordvoerder van de EO laat weten dat naast Kroon meerdere mensen zijn benaderd. Wie dat zijn, wil de woordvoerder nog niet zeggen. Het is de laatste persoon van de cast die nog gevonden moet worden. Dit jaar doen onder meer Arjan Ederveen en Brainpower mee. 

LEES OOK: Marco Kroon zegt dat hij vijand doodde uit lijfsbehoud nadat hij gevangen was genomen

De uitvoering van The Passion wordt dit jaar gespeeld in De Bijlmer en is op donderdag 29 maart op televisie te volgen. 

Meer over dit onderwerp:
marco kroon the passion televisie eo barabas
Deel dit artikel: