Pssst, kaartje voor PSV-Ajax kopen? 400 euro...

EINDHOVEN - Wie er nog een kaartje wil bemachtigen voor de mogelijke kampioenswedstrijd PSV-Ajax, zal diep in de buidel moeten tasten. PSV waarschuwt de fans voor zwarthandel van kaarten voor wedstrijden van PSV.

De Eindhovense club laat weten dat er recent onderzoek is gedaan en dat er tientallen kaarten voor de komende duels van PSV zijn geblokkeerd. "Die plekken blijven leeg tijdens de komende thuiswedstrijden", laat Coen Schroots, Hoofd Ticketing van PSV, weten aan Omroep Brabant. "De tientallen kaarten die we al hebben geblokkeerd, zullen niet opnieuw worden verkocht."

Geblokkeerd
Wie er via de zwarthandel in slaagt om een kaartje te bemachtigen komt uiteindelijk bedrogen uit. De kaarten die zijn gekocht via de onofficiële kanalen, zoals Marktplaats, Viagogo en Ticketswap, zijn geblokkeerd. De prijzen op bijvoorbeeld Marktplaats lopen sterk uiteen. Zo worden er tickets aangeboden voor PSV - Ajax ter waarde van 400 euro per stuk. 

Intensief opsporen
PSV werkt volgens Schroots intensief aan het opsporen van de handelaren. "Wij kopen af en toe zelf kaarten om er achter te komen wie kaarten verkopen." Ook wordt PSV zelf regelmatig gebeld met vragen over de kaartprijzen. "Mensen komen per ongeluk op websites waar de prijzen stukken hoger zijn. Via het rij- en stoelnummer kunnen we achterhalen met welke clubcard de kaarten zijn besteld. Via de clubcard komen we dan uit bij de handelaren."

Ticketswap
Bij Ticketswap werden er drie kaartjes van PSV-wedstrijden aangeboden, inmiddels kan daar niets meer mee gedaan worden. “We hebben de verkoop van de kaarten van PSV, voor uit- en thuisduels, geblokkeerd. En we gaan in gesprek met voetbalclubs om te kijken of we in de toekomst toch ook kunnen werken met voetbalkaartjes”, aldus Frank Roor, medeoprichter van Ticketswap .

Schroots benadrukt dat de zwarthandel van PSV-kaarten niet ineens is gegroeid. "Wij willen de fans waarschuwen voor dit soort handelaren, zodat ze niet te veel betalen voor een kaartje. De zwarthandel was er tien jaar geleden ook al. We werken er hard aan, maar deze handel uitbannen lukt niet zomaar."


Deel dit artikel: