Familieleden Yassine opgepakt voor vechtpartij rechtbank: ‘Is dit hoe we omgaan met nabestaanden?'

DEN BOSCH - De drie mannen die woensdag werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een grote vechtpartij in de rechtbank van Den Bosch, zijn twee broers en een neef van de doodgeschoten Yassine Majiti. De advocaat van de familie, Peter Schouten, is boos over de aanhoudingen: “Er wordt veel te streng gereageerd tegen een familie die een zoon is verloren.”

De vechtpartij ontstond op 21 februari tijdens een pro-formazitting over de dodelijke schietpartij op de parkeerplaats bij Beachclub Sunrise op Aquabest. In de rechtszaal werd de verdachte aangevallen door familieleden van Yassine Majiti, de man die werd doodgeschoten.

Blij
Justitie liet eerder woensdag weten dat het blij is dat de mannen zijn aangehouden. "Mensen van de rechtbank en politieagenten deden gewoon hun werk toen zij geconfronteerd werden met deze ongekende uitbarsting van agressie en geweld. Het is van groot belang dat deze verdachten zijn opgespoord, aangehouden en vervolgd zullen worden", zei Nicole Zandee, hoofdofficier van justitie van Oost-Brabant.

LEES OOK: Drietal opgepakt voor massale vechtpartij in rechtbank van Den Bosch

Volgens advocaat Schouten had de politie echter eerst met de verdachten moeten gaan praten. “Als de politie nabestaanden had willen spreken, zouden ze zich komen melden. Nu wordt er gedaan alsof de ernst van het misdrijf tegen Yassine nog minder waard is dan wat er in de rechtszaal is gebeurd.”

“Dit valt erg koud op het dak van de familie”, aldus Schouten. “Ik had van het Openbaar Ministerie iets meer coulance verwacht.”

Extra beveiligde rechtbank
Vanwege de vechtpartij werd de verdere behandeling van de zaak eerder al verplaatst naar een extra beveiligde rechtbank.

Deel dit artikel: