Stan (19) uit Helmond strandde met zijn auto in de Waddenzee: 'Ik ga nu met mijn fiets naar werk'

SINT JACOBIPAROCHIE - Het hield inwoners van het Friese Sint Jacobiparochie al dagen bezig, een auto die sinds dit weekend zo’n tweehonderd meter vanaf de dijk in het slib van de Waddenzee stond. Het blijkt de auto van Stan (19) uit Helmond.

“We wilden met een groep vrienden naar Groningen rijden”, vertelt Stan. Maar er werd een tussenstop gemaakt om met eb de Waddenzee in Friesland op te rijden. En daar ging het helemaal mis. 

Vast te zitten
Zijn auto kwam vast te zitten in het zand. Stan: "We hebben geprobeerd om met een andere auto mijn auto eruit te trekken, maar hij zat helemaal vast." Ondertussen kwam het water steeds dichterbij. "Mijn maat zei: hé, dat water stond net nog niet zo dichtbij. Toen schrok ik me kapot." En dus zat er niks anders op dan de auto achter te laten. "We hebben de politie gebeld om te vertellen wat er was gebeurd."

De auto wordt donderdag door een speciaal team van Rijkswaterstaat getakeld. "Dat wordt nog een heel circus, met auto's met rupsbanden en graafmachines. Het gaat me duizenden euro's kosten." En dan te bedenken dat zijn auto te koop stond. "Ja, ik wilde er al een tijdje vanaf."

Lesje geleerd
Zijn lesje heeft hij geleerd verzekert Stan. “Het was echt heel stom. Ik heb er heel veel van geleerd. De komende tijd moet ik op mijn fiets naar mijn werk."

Meer over dit onderwerp:
waddenzee opmerkelijk