Twee wietkwekerijen opgerold met duizenden planten in Hoeven en Sint Willebrord

HOEVEN/SINT WILLEBRORD - De politie heeft woensdag twee wietkwekerijen opgerold in Hoeven en Sint Willebrord. In een loods in Hoeven vond de politie een kwekerij met ruim vijfhonderd hennepplanten. Een huis in Sint Willebrord werd gebruikt als wietkwekerij met nog eens drieduizend planten. Dat meldt de politie donderdagochtend.

In de loods aan de St Janstraat in Hoeven was niemand aanwezig. Daarom zijn er ook geen aanhoudingen verricht. De stroom werd illegaal afgetapt en is daarom door de politie afgesloten. De politie vond 566 hennepplanten.

In de aanbouw van een huis aan de Rucphensestraat in Sint Willebrord vond de politie een kwekerij met 527 hennepplanten. Ook werden 2618 nog jonge planten gevonden. De bewoner van het huis en twee mannen uit Tilburg zijn aangehouden. Ook hier is de stroom afgesloten. 

Actiedag

De politie hield woensdag een grote actiedag tegen ondermijning. Aan de Broekhovenseweg in Tilburg werden honderd garageboxen geïnspecteerd en een woning aan het Kamillehof is doorzocht.

Meer over dit onderwerp:
hoeven sint willebrord hennepkwekerijen