Jean Paul is deels verlamd in gezicht na zware mishandeling: 'Dat zal helaas altijd zo blijven'

EINDHOVEN - Jean Paul Kers vraagt zich nog altijd af waarom hij zo zwaar werd mishandeld op het Stratumseind in Eindhoven. Dat er twee verdachten zijn opgepakt, zorgt voor opluchting. "Uiteindelijk heb ik geluk gehad, want het scheelde niet veel of ik had hier niet meer gestaan."

Uit het niets werd Jean Paul in de nacht van 19 op 20 januari in elkaar geslagen in de uitgaansstraat. Mogelijk met een stalen pijp of boksbeugel. Een avondje stappen eindigde voor 25-jarige man uit Zuidland met zeven breuken in zijn gezicht. 

Blijvende schade
Hij heeft blijvende schade overgehouden aan de mishandeling. "Een deel van mijn gezicht is verlamd en dat zal helaas altijd zo blijven. Daardoor is mijn zicht ook minder. Maar het had ook erger kunnen zijn. Zo probeer ik het maar te zien", vertelt Jean Paul. 

LEES OOK: Jean Paul heeft metalen plaat in zijn gezicht na mishandeling Eindhoven: 'Elke beweging doet pijn'

Woensdag werden twee mannen opgepakt die worden verdacht van de mishandeling. Het gaat om een 34-jarige man uit Eindhoven en een man (27) uit Best. "Ik ben heel blij dat de politie goed zijn werk heeft gedaan. Het duurde wat langer omdat ze met camerabeelden moesten werken, maar dat vond ik geen probleem. Ik ben iedere week goed op de hoogte gehouden." 

Leven weer opgepakt
De zaak kreeg uitgebreid aandacht in de media. Volgens Jean Paul heeft dat bijgedragen aan het opsporen van de verdachten. Ondertussen pakt hij zijn normale leven geleidelijk aan weer op. "Sinds deze week mag ik weer een paar uurtjes werken. Ik word goed begeleid door mensen uit mijn omgeving. Het gaat gelukkig een stukje beter."

Deel dit artikel: