Een kijkje achter de schermen bij Indoor Brabant: 'Het is niet zomaar zand dat hier ligt'

9 maart 2018 om 10:27
nl
Tonnen met zand zijn er de afgelopen dagen bij Indoor Brabant op de vloer gestort. En het is niet zomaar zand. Op een prestigieus evenement moet er speciaal zand liggen, weet kwam verslaggever Floyd Aanen achter. Hij is vrijdag bij Indoor Brabant om een kijkje achter de schermen te nemen.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Zo sprak Floyd met Kees, de bodemspecialist van Indoor Brabant. Kees weet alles van het zand dat er in Den Bosch gebruikt worden. ''Het is speciaal voor de paardensport ontwikkeld. Het is fijn zand met verschillende materialen die het veerkrachtig en stabiel maken.'' Ideaal om optimaal te kunnen presteren.

Poep ruimen

Het hoge niveau van de banen is veel werk. ''We zorgen dat het zand mooi vlak is. Zo kunnen de paarden goed rijden en springen.'' En daar houden de werkzaamheden niet op. De paarden mogen hun behoefte gewoon op de baan doen. ''Het hoort ook bij ons werk om dat op te ruimen. Wij zorgen dat alles er netjes uit ziet.''

Man van het concours

Niet alleen de banen zien er netjes uit op Indoor Brabant. Ook de ruiters en de bezoekers zien er keurig uit. Ellen is een van de mensen die er voor zorgt dat iedereen goed gekleed is.  "Je moet vooral kleding dragen die lekker zit',' vertelt ze. ''Maar mensen zien hier ruiters met mooie kleding en willen dat dan ook hebben.'' Voor verslaggever Floyd heeft ze een zwart jasje. ''Met dit jasje ben je meteen de Man van het Concours'', complimenteert ze hem. 

Wachten op privacy instellingen...


 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.